Filtru pe categorii
  • views 45820 Vizualizări
  • posts 0

Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasă

Ingrediente:

•    8-10 ardei graşi,
•    1 lingură ulei,
•    1 lingură ceapă verde tăiată mărunt,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 morcovi,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 cepe,
•    2 mere,
•    1/3 pahar ulei,
•    1 lingură sare,
•    3 linguri mărar,
•    pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, ceapa se taie pai, se rumenesc. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare. Se adaugă merele tăiate felioare, legumele prăjite, verdeaţa. Se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Călăraşi

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1432
Populația:
14516 locuitori
Logo

Călăraşi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Călăraşi. Amplasat pe ambele maluri ale rîului Bîc, oraşul Călăraşi este situat la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14516 de locuitori. Localitatea a fost atestată documentar cu denumirea de Tuzara la 1432 – 1433, cînd Ilie Vodă dăruia slugii sale Staia „satul Tuzora pe Bîc”.

Citeşte mai departe