Filtru pe categorii
  • views 23282 Vizualizări
  • posts 0

Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oi

Ingrediente:

•    1 pahar de brînză de oi dată prin răzătoare,
•    1 pahar de brînză de vaci,
•    70 g de unt,
•    10 măsline fără sîmburi,
•    0,5 de ardei dulce,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    3 linguri de verdeaţă tocată,
•    1-2 linguri de paprica măcinată.

Mod de preparare:

Mărunţiţi usturoiul, pisaţi brînza, amestecaţi-o cu cea de oi, adăugaţi untul înmuiat, amestecaţi bine. Dacă masa e fărîmicioasă, adăugaţi 1-2 linguri de smîntînă sau maioneză, amestecaţi bine.  Împărţiţi pe porţii, în mijlocul fiecăreia puneţi cîte o măslină sau ardeiul dulce tăiat cubuleţe mărunte. Marginile se unesc şi se lipesc. Formaţi gogoşi nu prea mari. Jumătate dintre ele treceţi-le prin verdeaţa tocată (cu măsline), cea de-a doua în praf de paprica (cu ardei dulce).
Înainte de a fi servite se ornează cu legume şi verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pohrebea

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
703 locuitori

Pohrebea este un sat din cadrul comunei Coşniţa, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Dubăsari și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 703 oameni. Satul Pohrebea a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe