Filtru pe categorii
  • views 24331 Vizualizări
  • posts 0

Gogoşi picante din brînză de vaci şi de oi

Ingrediente:

•    1 pahar de brînză de oi dată prin răzătoare,
•    1 pahar de brînză de vaci,
•    70 g de unt,
•    10 măsline fără sîmburi,
•    0,5 de ardei dulce,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    3 linguri de verdeaţă tocată,
•    1-2 linguri de paprica măcinată.

Mod de preparare:

Mărunţiţi usturoiul, pisaţi brînza, amestecaţi-o cu cea de oi, adăugaţi untul înmuiat, amestecaţi bine. Dacă masa e fărîmicioasă, adăugaţi 1-2 linguri de smîntînă sau maioneză, amestecaţi bine.  Împărţiţi pe porţii, în mijlocul fiecăreia puneţi cîte o măslină sau ardeiul dulce tăiat cubuleţe mărunte. Marginile se unesc şi se lipesc. Formaţi gogoşi nu prea mari. Jumătate dintre ele treceţi-le prin verdeaţa tocată (cu măsline), cea de-a doua în praf de paprica (cu ardei dulce).
Înainte de a fi servite se ornează cu legume şi verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Trebisăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Citeşte mai departe