Filtru pe categorii
  • views 50608 Vizualizări
  • posts 0

Sos mujdei

Ingrediente:

  • ½  pahar bulion concentrat,
  • 8-10 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 1 lingură ardei gras tăiat foarte mărunt.

Mod de preparare:

Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdea­ţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă. Pentru bucatele din peşte este mai bine să folosim bulionul de peşte, iar cel de carne – pentru cele din carne. Acest sos este universal, în bucătăria moldovenească se utilizează pe larg la bucatele din carne, peşte şi legume.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Kvint Palace”
bucătar-şef Bostănică Angela
or. Chișinău, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pietrosu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Citeşte mai departe