Filtru pe categorii
  • views 49323 Vizualizări
  • posts 0

Sos mujdei

Ingrediente:

  • ½  pahar bulion concentrat,
  • 8-10 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 1 lingură ardei gras tăiat foarte mărunt.

Mod de preparare:

Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdea­ţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă. Pentru bucatele din peşte este mai bine să folosim bulionul de peşte, iar cel de carne – pentru cele din carne. Acest sos este universal, în bucătăria moldovenească se utilizează pe larg la bucatele din carne, peşte şi legume.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Kvint Palace”
bucătar-şef Bostănică Angela
or. Chișinău, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cremenciug

Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
1100 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cremenciug este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Cremenciug alcătuia 1 100 de locuitori în anul 1989. Satul Cremenciug a fost întemeiat în anul 1930.

Citeşte mai departe