Filtru pe categorii
  • views 55395 Vizualizări
  • posts 0

Sos mujdei

Ingrediente:

  • ½  pahar bulion concentrat,
  • 8-10 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 1 lingură ardei gras tăiat foarte mărunt.

Mod de preparare:

Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdea­ţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă. Pentru bucatele din peşte este mai bine să folosim bulionul de peşte, iar cel de carne – pentru cele din carne. Acest sos este universal, în bucătăria moldovenească se utilizează pe larg la bucatele din carne, peşte şi legume.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Kvint Palace”
bucătar-şef Bostănică Angela
or. Chișinău, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Popencu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Citeşte mai departe