Filtru pe categorii
  • views 28920 Vizualizări
  • posts 0

Salată cu ardei copţi şi mazăre verde

Ingrediente:

•    6 ardei graşi,
•    ¾ pahar de mazăre verde conservată,
•    1 ceapă,
•    4 roşii,
•    2 linguri verdeaţă tăiată,
•    100 g vin roşu de masă.

Pentru sos:
•    2 linguri ulei,
•    2 linguri oţet de vin,
•    ½ linguriţă zahăr,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se coc la cuptor pe reţea, se curăţă de coajă, codiţă şi seminţe, se taie felii. Ceapa, tăiată semiinele, se spală în apă rece, se scurge bine, deasupra se toarnă vin şi se pune la marinat pe 10-15 minute. Roşiile se taie felii. Mazărea, legumele şi verdeaţa se amestecă, se adaugă sos, se pun în farfurie, se garnisesc cu verdeaţă.

Prepararea sosului:  Se amestecă uleiul vegetal şi oţetul, se adaugă sare, zahăr, piper măcinat. Ingredientele se amestecă şi se bat bine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Redi-Cereşnovăţ

Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Citeşte mai departe