Filtru pe categorii
  • views 45785 Vizualizări
  • posts 0

Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasă

Ingrediente:

•    8-10 ardei graşi,
•    1 lingură ulei,
•    1 lingură ceapă verde tăiată mărunt,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 morcovi,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 cepe,
•    2 mere,
•    1/3 pahar ulei,
•    1 lingură sare,
•    3 linguri mărar,
•    pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, ceapa se taie pai, se rumenesc. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare. Se adaugă merele tăiate felioare, legumele prăjite, verdeaţa. Se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Egoreni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1078 locuitori

Egoreni este un sat şi comună din raionul Soroca. Egoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1078 de oameni. Satul Egoreni a fost menționat documentar în anul 1859.

Citeşte mai departe