Filtru pe categorii
  • views 24889 Vizualizări
  • posts 0

Salată din carne de pui şi legume prăjite

Ingredinte:

  • 300-400 g file de pui,
  • 1 ½  vînătă,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 linguri miez de nucă mărunţit,
  • 8-10 ciuperci shampignion,
  • 8 foi de salată,
  • 1/3 pahar ulei,
  • 2 linguriţe zeamă de lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea de găină se taie pai, se sărează şi se piperează, se rumeneşte într-o tigaie încinsă în jumătatea de normă de ulei, pînă la rumenire. Se stropeşte cu cîteva picături de zeamă de lămîie.

Vinetele şi ardeii se taie fidea măşcată. Roşiile se taie în patru. Se prăjesc fiecare separat în ulei. După ce se răcesc, se amestecă legumele cu carnea, se adaugă sare şi piper, se pune pe farfurie. Zeama de lămîie şi uleiul se amestecă, se toarnă peste salată. Dacă doriţi puteţi presăra cu verdeaţă tăiată. Înainte de a se servi, puteţi presăra şi cu nuci măcinate uscate.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Novas”
bucătar-şef Carapostol Alexandr
mun. Chișinău, or. Sîngera str. Aerogării, 31

Localităţile Moldovei şi diasporei

Taraclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
227 locuitori

Taraclia este un sat din cadrul comunei Sadîc, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Cantemir și la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1886.

Citeşte mai departe