Filtru pe categorii
  • 2011
  • page views Vizualizări

Bucate tradiţionale

Sarmale

Teritoriul ţării noastre a fost de milenii o zonă agrară şi de creştere a animalelor, fapt care a determinat modul de alimentaţie a băștinașilor.

Pentru bucătăria tradiţională a moldovenilor sînt caracteristice bucatele din produsele de bază: cerealiere, animaliere, legumicole, produsele sezoniere, pomicole, viticole, ocazionale etc., iar metodele de preparare sînt: frigerea, fierberea, prăjirea, coacerea. Aceste metode de pregătire a bucatelor s-au păstrat de-a lungul secolelor şi au creat specificul tradiţional local al alimentaţiei băştinaşilor, cunoscute şi de alte popoare de pe întreg arealul Carpato-danubian.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Bulhac

Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Citeşte mai departe