• 2011
  • page views Views

Traditional Dishes

Sarmale

For thousands of years people of our country practiced agriculture and animal breeding, which determined the nature of their nutrition.

Inherent to the traditional Moldavian cuisine are dishes from cereals, vegetables, fruits, meat and dairy products, poultry, seasonal produce, products of food gathering, etc. The main methods of cooking are roasting, boiling, stewing and baking. Having already absorbed cooking features of other Carpathian-Danube region’s nations, the local cuisine became individual due to the preservation of its old cooking recipes.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ocniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
596 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.

Read more