• 2011
  • page views Views

Traditional Dishes

Sarmale

For thousands of years people of our country practiced agriculture and animal breeding, which determined the nature of their nutrition.

Inherent to the traditional Moldavian cuisine are dishes from cereals, vegetables, fruits, meat and dairy products, poultry, seasonal produce, products of food gathering, etc. The main methods of cooking are roasting, boiling, stewing and baking. Having already absorbed cooking features of other Carpathian-Danube region’s nations, the local cuisine became individual due to the preservation of its old cooking recipes.

Settlements of Moldova and Diaspora

Ivanovca Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
956 locuitori

Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.

Read more