Filtru pe categorii
  • views 36113 Vizualizări
  • posts 0

Ciuperci umplute

Ingrediente:

  • 8 ciuperci shampignon medii,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură brînză nesărată.

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă,
  • 1 lingură unt,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Pălăriile ciupercilor se umplu, se presară cu brînză şi se coc la cuptor. Se ser­vesc şi reci şi calde.

Prepararea umpluturii: Picioruşele ciupercilor se mărunţesc şi se înăbuşă în unt, se adaugă ceapa prăjită, sarea, piperul, se amestecă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Peticeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1211 locuitori

Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.

Citeşte mai departe