Filtru pe categorii
  • views 15484 Vizualizări
  • posts 0

Ardei umpluţi cu mere şi morcov

Ingrediente:

  • 8-10 ardei,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 3-4 mere,
  • 2 morcovi,
  • 1 lingură unt,
  • ½ pahar maioneză,
  • ½ pahar brînză nesărată dată prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune um­plutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se amestecă cu morcovi şi brînză, se adaugă sare, piper, maioneză, se amestecă atent.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sobari

Statut:
Sat
Prima atestare:
1778
Populația:
326 locuitori

Sobari este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 326 de oameni. Satul Sobari a fost menționat documentar în anul 1778.

Citeşte mai departe