Filtru pe categorii
  • views 19375 Vizualizări
  • posts 0

Ardei umpluţi cu mere şi morcov

Ingrediente:

  • 8-10 ardei,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 3-4 mere,
  • 2 morcovi,
  • 1 lingură unt,
  • ½ pahar maioneză,
  • ½ pahar brînză nesărată dată prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune um­plutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se amestecă cu morcovi şi brînză, se adaugă sare, piper, maioneză, se amestecă atent.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Holercani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Citeşte mai departe