Ardei graşi prăjiţi cu sos
Ingrediente:
- 8 ardei,
- 1 lingură verdeaţă tăiată mărunt,
- 2 linguri ulei,
- 8 bucăți brînză (la dorință).
Pentru sos:
- 2-3 roşii suculente,
- 3 cepe medii,
- 2 linguri ulei,
- 4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se prăjesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul. Ornaţi cu bucăţele de brânză.
Prepararea sosului: Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare. Ceapa, tăiată cuburi, se rumeneşte, se adaugă roşiile. Amestecul se căleşte la foc mic pînă devine consistent. Sarea, piperul, usturoiul tocat şi verdeaţa se adaugă la sfîrșit.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1905
- Populația:
- 367 locuitori
Troiţa este un sat din cadrul comunei Vozneseni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 73 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 367 de oameni. Satul Troița a fost menționat documentar în anul 1905.