Filtru pe categorii
  • views 36882 Vizualizări
  • posts 0

Ardei graşi prăjiţi cu sos

Ingrediente: 

  • 8 ardei,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată mărunt,
  • 2 linguri ulei,
  • 8 bucăți brînză (la dorință).

Pentru sos: 

  • 2-3 roşii suculente,
  • 3 cepe medii,
  • 2 linguri ulei,
  • 4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se cu­răţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pră­jesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul. Ornaţi cu bucăţele de brânză.

Prepararea sosului: Roşiile se opăresc, se cu­răţă de pieliţă, se dau prin răzătoare. Ceapa, tă­iată cuburi, se rumeneşte, se adaugă roşiile. Amestecul se căleşte la foc mic pînă devine consistent. Sarea, piperul, usturoiul tocat şi verdeaţa se adaugă la sfîrșit.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ciopleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1180 locuitori

Ciopleni este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Criuleni și la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1180 de oameni. Satul Ciopleni a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe