07 octombrie 2010, 12:41 views 56077

Fasoliţă (fasole făcăluite)

Ingrediente:

•    1 pahar de fasole (pentru fierbere e mai potrivită fasolea albă),
•    2-3 cepe,
•    3 linguri de ulei,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper măcinat.
 
Mod de preparare:

Se fierbe fasolea aleasă, spălată, pînă este gata fără adaos de sare, strecuraţi zeama în care a fiert, daţi fasolea prin maşina de tocat carne. Apoi tăiaţi ceapa inele şi rumeniţi-o pînă la culoarea aurie. Jumătate din ceapa cu ulei se uneşte cu masa de fasole, se sărează, se piperează, se adaugă usturoiul mărunţit, se amestecă. A se servi garnisit cu ceapa prăjită rămasă. Acest fel de mîncare e gustos atît rece, cît şi cald.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
507 locuitori

Şercani este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 507 oameni. Satul Șercani a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.