Filtru pe categorii
  • views 46024 Vizualizări
  • posts 0

Fasoliţă (fasole făcăluite)

Ingrediente:

•    1 pahar de fasole (pentru fierbere e mai potrivită fasolea albă),
•    2-3 cepe,
•    3 linguri de ulei,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper măcinat.
 
Mod de preparare:

Se fierbe fasolea aleasă, spălată, pînă este gata fără adaos de sare, strecuraţi zeama în care a fiert, daţi fasolea prin maşina de tocat carne. Apoi tăiaţi ceapa inele şi rumeniţi-o pînă la culoarea aurie. Jumătate din ceapa cu ulei se uneşte cu masa de fasole, se sărează, se piperează, se adaugă usturoiul mărunţit, se amestecă. A se servi garnisit cu ceapa prăjită rămasă. Acest fel de mîncare e gustos atît rece, cît şi cald.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buciumeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
355 locuitori

Buciumeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buciumeni, Floreşti și Buciumeni, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 143 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni. Satul Buciumeni a fost menționat documentar în anul 1428.

Citeşte mai departe