Filtru pe categorii
  • views 34335 Vizualizări
  • posts 0

Fasoliţă (fasole făcăluite)

Ingrediente:

•    1 pahar de fasole (pentru fierbere e mai potrivită fasolea albă),
•    2-3 cepe,
•    3 linguri de ulei,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper măcinat.
 
Mod de preparare:

Se fierbe fasolea aleasă, spălată, pînă este gata fără adaos de sare, strecuraţi zeama în care a fiert, daţi fasolea prin maşina de tocat carne. Apoi tăiaţi ceapa inele şi rumeniţi-o pînă la culoarea aurie. Jumătate din ceapa cu ulei se uneşte cu masa de fasole, se sărează, se piperează, se adaugă usturoiul mărunţit, se amestecă. A se servi garnisit cu ceapa prăjită rămasă. Acest fel de mîncare e gustos atît rece, cît şi cald.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zăbriceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Citeşte mai departe