Filtru pe categorii
  • views 12860 Vizualizări
  • posts 0

Pateu cu scrumbie, brînză de vaci şi nuci

Ingrediente:

•    2 scrumbii,
•    250 g brînza de vaci,
•    3 linguri unt,
•    1 păhar lapte,
•    3 linguri miez de nucă pisat,
•    8-10 măsline,
•    lămîie,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Tăiaţi file scrumbia, înmuiaţi-o în lapte (ca să fie mai fină) timp de 1-2 ore, apoi treceţi-o prin maşina de tocat împreuna cu brînză şi nucile de 2 ori. Adăugaţi untul moale, piperul. Amestecaţi. Bateţi bine într-un mixer. Masa obţinută puneţi-o pe farfurie. Garnisiţi cu măsline, lămîie. Dacă doriţi puteţi servi pateul pe un cruton de pîine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Spicoasa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
252 locuitori

Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.

Citeşte mai departe