08 octombrie 2010, 15:59 views 21331

Pateu cu scrumbie, brînză de vaci şi nuci

Ingrediente:

•    2 scrumbii,
•    250 g brînza de vaci,
•    3 linguri unt,
•    1 păhar lapte,
•    3 linguri miez de nucă pisat,
•    8-10 măsline,
•    lămîie,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Tăiaţi file scrumbia, înmuiaţi-o în lapte (ca să fie mai fină) timp de 1-2 ore, apoi treceţi-o prin maşina de tocat împreuna cu brînză şi nucile de 2 ori. Adăugaţi untul moale, piperul. Amestecaţi. Bateţi bine într-un mixer. Masa obţinută puneţi-o pe farfurie. Garnisiţi cu măsline, lămîie. Dacă doriţi puteţi servi pateul pe un cruton de pîine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
3926 locuitori

Cioc-Maidan este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Cioc-Maidan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3926 de locuitori. Satul Cioc-Maidan a fost întemeiat în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.