Filtru pe categorii
  • views 16182 Vizualizări
  • posts 0

Pateu cu scrumbie, brînză de vaci şi nuci

Ingrediente:

•    2 scrumbii,
•    250 g brînza de vaci,
•    3 linguri unt,
•    1 păhar lapte,
•    3 linguri miez de nucă pisat,
•    8-10 măsline,
•    lămîie,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Tăiaţi file scrumbia, înmuiaţi-o în lapte (ca să fie mai fină) timp de 1-2 ore, apoi treceţi-o prin maşina de tocat împreuna cu brînză şi nucile de 2 ori. Adăugaţi untul moale, piperul. Amestecaţi. Bateţi bine într-un mixer. Masa obţinută puneţi-o pe farfurie. Garnisiţi cu măsline, lămîie. Dacă doriţi puteţi servi pateul pe un cruton de pîine.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sadaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
4389 locuitori

Sadaclia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Sadaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 17 km de orașul Basarabeasca și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4389 de oameni. Satul Sadaclia a fost menționat documentar în anul 1793.

Citeşte mai departe