Filtru pe categorii
  • views 26041 Vizualizări
  • posts 0

Gustare rece din legume prăjite

Ingrediente:

•    1 dovlecel,
•    1 vînătă,
•    3 ardei graşi,
•    ½ pahar ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat

Pentru sos:
•    1-2 cepe,
•    2-3 roşii,
•    2 linguri ulei,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    ½ linguriţă zahăr,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Dovlecelul şi vînăta pregătite, în prealabil, se curăţă şi se taie sub unghi felii cu grosimea de 0,5-1 cm, se prăjesc în ulei, se sărează şi se piperează. Ardeii se prăjesc întregi în ulei pînă se înmoaie, apoi se curăţa de pieliţă şi se sărează. Legumele se pun pe o farfurie plată, în centrul farfuriei se pune sosul. Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă.

Prepararea sosului: Ceapa se taie cuburi mici sau semiinele. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează. Ceapa se rumeneşte în ulei, apoi se adaugă roşiile şi se prăjesc la foc slab pînă se îngroaşă. Sarea, zahărul şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cepeleuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Citeşte mai departe