Filtru pe categorii
  • views 42422 Vizualizări
  • posts 0

Vinete murate umplute cu legume

Ingrediente:

•    4 vinete,
•    3 linguri de ulei,
•    1 lingură de sare,
•    ţelină şi pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ¼ căpăţină de varză,
•    1 morcov,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    ½ rădăcină de ţelină,
•    5-6 căţei de usturoi,
•    3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.
 
Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie pedunculul, apoi se taie de-a lungul dintr-o parte, nu pînă la capăt. Se fierb în apă puţin sărată 10-15 minute, se scot şi se pun sub o greutate pentru a se scurge lichidul amar. Se umplu vinetele, apoi se leagă cu tulpinile de ţelină opărite şi se pun în cratiţă, sub o greutate. Lăsaţi-le cîteva zile să se mureze. Înainte de a se servi, se taie felii, deasupra se toarnă ulei.

Prepararea umpluturii: Morcovul, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea, se rumenesc puţin, se amestecă cu varza tăiată şi frecată cu sare, verdeaţa şi usturoiul pisat.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Condrița

Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
658 locuitori

Condrița este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Condrița este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 658 de oameni. Satul Condrița a fost menționat documentar în anul 1657 cu denumirea Condrești.

Citeşte mai departe