Filtru pe categorii
  • views 48109 Vizualizări
  • posts 0

Vinete murate umplute cu legume

Ingrediente:

•    4 vinete,
•    3 linguri de ulei,
•    1 lingură de sare,
•    ţelină şi pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ¼ căpăţină de varză,
•    1 morcov,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    ½ rădăcină de ţelină,
•    5-6 căţei de usturoi,
•    3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt.
 
Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie pedunculul, apoi se taie de-a lungul dintr-o parte, nu pînă la capăt. Se fierb în apă puţin sărată 10-15 minute, se scot şi se pun sub o greutate pentru a se scurge lichidul amar. Se umplu vinetele, apoi se leagă cu tulpinile de ţelină opărite şi se pun în cratiţă, sub o greutate. Lăsaţi-le cîteva zile să se mureze. Înainte de a se servi, se taie felii, deasupra se toarnă ulei.

Prepararea umpluturii: Morcovul, pătrunjelul şi ţelina se taie fidea, se rumenesc puţin, se amestecă cu varza tăiată şi frecată cu sare, verdeaţa şi usturoiul pisat.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Floreşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Citeşte mai departe