Filtru pe categorii
  • views 25475 Vizualizări
  • posts 0

Vinete umplute cu ciuperci

Ingrediente:

  • 4 vinete,
  • 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri de unt topit.

Pentru umplutură:

  • 6 ardei dulci,
  • 5 ciuperci,
  • 1 ceapă,
  • 2 roşii,
  • 4 linguri de brînză,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Vinetele se taie felii cu 5-6 cm grosime, cu o linguriţă se scoate o parte din miez şi se pune deoparte. Vinetele se prăjesc în ulei, se umplu cu masa obţinută, se pun pe tava, se presară cu brînză, se stropesc cu untul topit şi se coc în cuptor pînă la obţinerea unei cruste rumene.

Vinetele umplute pot fi servite şi reci şi calde.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, roşiile se opăresc şi se curăţă de coajă. Se curăţă ardeii şi ceapa. Legumele se taie mărunt, roşiile se dau prin răzătoare, totul se amestecă şi se căleşte, se adaugă brînză, ţelină, usturoiul pisat, sare, piper negru şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6

Localităţile Moldovei şi diasporei

Curchi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
356 locuitori

Curchi este un sat din cadrul comunei Vatici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 356 de oameni. Satul Curchi a fost menționat documentar în anul 1770.

Citeşte mai departe