Filtru pe categorii
  • views 22919 Vizualizări
  • posts 0

Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 1)

Ingrediente:

  • 3 dovlecei,
  • ½ pahar de ulei.

Pentru umplutură:

  • 1 praz (partea albă),
  • 1 morcov,
  • ½ ţelină rădăcină,
  • 5-6 ciuperci,
  • 1 lingură de oţet 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată,
  • sare.

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie de-a lungul felii alungite, se prăjesc pe ambele părţi. Pe panglicile de dovlecei prăjiţi se pune umplutura şi se rulează.

Prepararea umpluturii:

Legumele şi ciupercile se taie pai, se prăjesc uşor, se sărează, se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa, usturoiul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhişinau, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Trestieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
874 locuitori

Valea Trestieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Isăicani, Luminița, Odobești, Valea Trestieni şi Selișteni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Valea Trestieni constituia 874 oameni. Satul Valea Trestieni a fost menționat documentar în anul 1656.

Citeşte mai departe