Filtru pe categorii
  • views 27440 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de ciuperci

Ingrediente:

  • 700 g ciuperci,
  • 4 cepe,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 linguriţă zeamă de lămîie,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lă­mîie, usturoi pisat.

Tocătura e mai gustoasă, dacă se folosesc ciuperci proaspete de 2-3 feluri.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Florii

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Citeşte mai departe