Filtru pe categorii
  • views 23873 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de ciuperci

Ingrediente:

  • 700 g ciuperci,
  • 4 cepe,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 linguriţă zeamă de lămîie,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lă­mîie, usturoi pisat.

Tocătura e mai gustoasă, dacă se folosesc ciuperci proaspete de 2-3 feluri.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Nicolaevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
61 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Hănăsenii Noi, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 61 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1907.

Citeşte mai departe