Filtru pe categorii
  • views 25739 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de ciuperci

Ingrediente:

  • 700 g ciuperci,
  • 4 cepe,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 linguriţă zeamă de lămîie,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lă­mîie, usturoi pisat.

Tocătura e mai gustoasă, dacă se folosesc ciuperci proaspete de 2-3 feluri.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tomeştii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe