Filtru pe categorii
  • views 28756 Vizualizări
  • posts 0

Salată cu fasole păstăi şi ardei

 Ingrediente:

  • 400 g de fasole păstăi,
  • 4-5 ardei dulci,
  • 2 cepe medii,
  • 2 linguri de ulei,
  • ½ de linguriţă de oţet de vin,
  • piper negru măcinat,
  • sare,
  • pătrunjel, verdeaţă.

Mod de preparare:

Rupeţi  cozile şi aţele fasolelor verzi şi fierbeţi în apă sărată 10-12 minute. Răciţi, fasolele măşcate tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi ceapa pai şi prăjiţi-o pînă la culoare aurie. Coaceţi ardeii în rolă pe reţea, scoateţi-le pieliţa, tăiaţi-i pai. Usturoiul tocaţi-l mărunt cu cuţitul, dacă e posibil, plăcuţe (astfel e mai bine decât prin tocătorul de usturoi). Uniţi toate ingredientele, adăugaţi sare, piper, oţet, verdeaţa tocată mărunt. Puneţi masa obţinută în salatieră.

Recomandări:

Salata e exelentă şi ca mâncare separată, dar şi ca garnitură la carnea de vită şi pasăre preparate la grătar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cerlina

Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Citeşte mai departe