Filtru pe categorii
  • views 28098 Vizualizări
  • posts 0

Salată cu fasole păstăi şi ardei

 Ingrediente:

  • 400 g de fasole păstăi,
  • 4-5 ardei dulci,
  • 2 cepe medii,
  • 2 linguri de ulei,
  • ½ de linguriţă de oţet de vin,
  • piper negru măcinat,
  • sare,
  • pătrunjel, verdeaţă.

Mod de preparare:

Rupeţi  cozile şi aţele fasolelor verzi şi fierbeţi în apă sărată 10-12 minute. Răciţi, fasolele măşcate tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi ceapa pai şi prăjiţi-o pînă la culoare aurie. Coaceţi ardeii în rolă pe reţea, scoateţi-le pieliţa, tăiaţi-i pai. Usturoiul tocaţi-l mărunt cu cuţitul, dacă e posibil, plăcuţe (astfel e mai bine decât prin tocătorul de usturoi). Uniţi toate ingredientele, adăugaţi sare, piper, oţet, verdeaţa tocată mărunt. Puneţi masa obţinută în salatieră.

Recomandări:

Salata e exelentă şi ca mâncare separată, dar şi ca garnitură la carnea de vită şi pasăre preparate la grătar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ghindeşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Citeşte mai departe