Filtru pe categorii
  • views 30627 Vizualizări
  • posts 0

Salată cu fasole păstăi şi ardei

 Ingrediente:

  • 400 g de fasole păstăi,
  • 4-5 ardei dulci,
  • 2 cepe medii,
  • 2 linguri de ulei,
  • ½ de linguriţă de oţet de vin,
  • piper negru măcinat,
  • sare,
  • pătrunjel, verdeaţă.

Mod de preparare:

Rupeţi  cozile şi aţele fasolelor verzi şi fierbeţi în apă sărată 10-12 minute. Răciţi, fasolele măşcate tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi ceapa pai şi prăjiţi-o pînă la culoare aurie. Coaceţi ardeii în rolă pe reţea, scoateţi-le pieliţa, tăiaţi-i pai. Usturoiul tocaţi-l mărunt cu cuţitul, dacă e posibil, plăcuţe (astfel e mai bine decât prin tocătorul de usturoi). Uniţi toate ingredientele, adăugaţi sare, piper, oţet, verdeaţa tocată mărunt. Puneţi masa obţinută în salatieră.

Recomandări:

Salata e exelentă şi ca mâncare separată, dar şi ca garnitură la carnea de vită şi pasăre preparate la grătar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Trifeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
847 locuitori

Trifeşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Trifești este situat la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 847 de oameni. Satul Trifești este menționat documentar în anul 1604.

Citeşte mai departe