Filtru pe categorii
  • views 14996 Vizualizări
  • posts 0

Vinegretă cu scrumbie şi porumb

Ingrediente:

  • ½ sfeclă,
  • ½ pahar porumb conservat,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • 2 castraveţi muraţi,
  • 1 scrumbie,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 8-10 măsline.

Mod de preparare:

Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porum­bul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adau­gă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hăsnăşenii Mari

Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Citeşte mai departe