Filtru pe categorii
  • views 17192 Vizualizări
  • posts 0

Vinegretă cu scrumbie şi porumb

Ingrediente:

  • ½ sfeclă,
  • ½ pahar porumb conservat,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • 2 castraveţi muraţi,
  • 1 scrumbie,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 8-10 măsline.

Mod de preparare:

Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porum­bul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adau­gă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Heciul Vechi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1591 locuitori

Heciul Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1591 de oameni. Satul Heciul Vechi a fost menționat documentar în anul 1588.

Citeşte mai departe