Filtru pe categorii
  • views 14412 Vizualizări
  • posts 0

Vinegretă cu scrumbie şi porumb

Ingrediente:

  • ½ sfeclă,
  • ½ pahar porumb conservat,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • 2 castraveţi muraţi,
  • 1 scrumbie,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 8-10 măsline.

Mod de preparare:

Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porum­bul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adau­gă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pervomaiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Citeşte mai departe