Filtru pe categorii
  • views 37683 Vizualizări
  • posts 0

Peşte copt cu legume şi mirodenii

Ingrediente:

•    2 peşti proaspeţi de mărime mijlocie,
•    2-3 linguri de ulei,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    1 morcov,
•    2 cepe,
•    100 g burtă afumată de porc (opţional),
•    4-5 căţei de usturoi,
•    1 foaie de dafin,
•    sare,
•    piper negru şi cuişoare englezeşti boabe.

Mod de preparare:

Rădăcina de pătrunjel, usturoiul şi roşiile se taie felii, ceapa – inele. Pe ambele părţi ale peştilor, curăţaţi de solzi şi măruntaie, faceţi câteva tăieturi pe diagonală. În aceste tăieturi puneţi felii de legume, de slănină, usturoi, piper, foi de dafin, crenguţe de mărar şi pătrunjel. Peştii se sărează, se pun pe tavă (la dorinţă se adaugă rondele de praz şi morcov), se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor. Din cînd în cînd se stropesc cu sucul pe care-l lasă peştii. Peştele se serveşte cald sau rece, presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50

Localităţile Moldovei şi diasporei

Octeabriscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Citeşte mai departe