Filtru pe categorii
  • views 39407 Vizualizări
  • posts 0

Peşte copt cu legume şi mirodenii

Ingrediente:

•    2 peşti proaspeţi de mărime mijlocie,
•    2-3 linguri de ulei,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    1 morcov,
•    2 cepe,
•    100 g burtă afumată de porc (opţional),
•    4-5 căţei de usturoi,
•    1 foaie de dafin,
•    sare,
•    piper negru şi cuişoare englezeşti boabe.

Mod de preparare:

Rădăcina de pătrunjel, usturoiul şi roşiile se taie felii, ceapa – inele. Pe ambele părţi ale peştilor, curăţaţi de solzi şi măruntaie, faceţi câteva tăieturi pe diagonală. În aceste tăieturi puneţi felii de legume, de slănină, usturoi, piper, foi de dafin, crenguţe de mărar şi pătrunjel. Peştii se sărează, se pun pe tavă (la dorinţă se adaugă rondele de praz şi morcov), se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor. Din cînd în cînd se stropesc cu sucul pe care-l lasă peştii. Peştele se serveşte cald sau rece, presărat cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buşila

Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Citeşte mai departe