Filtru pe categorii
  • views 27108 Vizualizări
  • posts 0

Fasole înăbuşite cu roşii

Ingrediente:

•    1 pahar de fasole pentru fierbere (albă),
•    3 roşii medii coapte,
•    2 linguri de ulei,
•    3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.
 
Mod de preparare:

Fierbeţi fasolea, treceţi-o prin strecurătoare şi săraţi-o. Ceapa tăiată cubuleţe prăjiţi-o pînă la culoarea aurie. Opăriţi roşiile, scoateți-le pieliţa şi daţi-le prin răzătoare măşcată, adăugaţi-le la ceapa prăjită, piperaţi şi lăsaţi să se înăbușe 3-5 minute. Uniţi masa obţinută cu fasolea fiartă. Înăbuşiţi încă puţin, la sfîrșit adăugaţi usturoiul (tocat cu cuţitul, de preferiţă) şi verdeaţa tocată mărunt.  

Recomandări:
E un fel de mîncare care e folosit rece ca aperitiv, dar şi ca garnitură universală caldă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul-Raşcov

Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
1648 locuitori

Vadul-Raşcov este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vadul-Rașcov și Socola. Amplasat pe cursul superior al Nistrului satul Vadul-Raşcov se află la o distanță de 23 km de orașul Șoldănești și la 104 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Vadul-Raşcov a fost atestat documentar la 14 ianuarie 1447.

Citeşte mai departe