Filtru pe categorii
  • views 18255 Vizualizări
  • posts 0

Salată de fasole păstăi cu verdeaţă şi usturoi

Ingrediente:

•    600 g fasole păstăi,
•    2 linguri de ulei,
•    1 lingură oţet de vin,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    2 linguri de verdeaţă tocată mărunt.
 
Mod de preparare:

Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, fierbeţi-le în apă sărată 10-12 minute, scurgeţi-le prin strecură-toare, răciţi-le, tăiați-le. Puneţi fasolea în cratiţă, adăugaţi ulei, oţet, usturoi pisat, puneţi un capac şi lăsaţi pentru 1,5-2 ore. Înainte de a se servi salata puneţi pe farfurie foile de salată, presăraţi cu verdeaţă tocată.

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ghizdita

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
8 locuitori

Ghizdita este loc.st.c.f. din comuna Fîntînița, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Loc.st.c.f. Ghizdita a fost înființată la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe