Filtru pe categorii
  • views 22758 Vizualizări
  • posts 0

Salată de fasole păstăi cu verdeaţă şi usturoi

Ingrediente:

•    600 g fasole păstăi,
•    2 linguri de ulei,
•    1 lingură oţet de vin,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    2 linguri de verdeaţă tocată mărunt.
 
Mod de preparare:

Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, fierbeţi-le în apă sărată 10-12 minute, scurgeţi-le prin strecură-toare, răciţi-le, tăiați-le. Puneţi fasolea în cratiţă, adăugaţi ulei, oţet, usturoi pisat, puneţi un capac şi lăsaţi pentru 1,5-2 ore. Înainte de a se servi salata puneţi pe farfurie foile de salată, presăraţi cu verdeaţă tocată.

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zîrneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Citeşte mai departe