Filtru pe categorii
  • views 19659 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de dovlecei

Ingrediente:

  • 4 dovlecei,
  • 2 cepe,
  • 2 roşii,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de  verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de peduncul şi coajă, se dau prin răzătoare mășcată, se storc de zeamă şi se prăjesc în ulei. Ceapă se taie mărunt şi se rumeneşte, apoi în tigaia cu ceapă se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici şi se înăbuşă 3-5 minute. Se amestecă toate, se adaugă sare, pi­per şi verdeaţă şi se mai amestecă o dată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pripiceni-Răzeşi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Citeşte mai departe