Filtru pe categorii
  • views 32036 Vizualizări
  • posts 0

Saltison (varianta 2)

Necesită anumită experienţă şi pricepere la gătit, însă arată mult mai atractiv.

Ingrediente:

  • picior de porc (1-1,5 кг),
  • 2 cepe,
  • 1-2 morcovi,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • sare.  

Pentru omletă:

  • 1 ou,
  • 0,5 pahar de lapte,
  • sare.

Mod de preparare:

Piciorul de porc se fierbe împreună cu legumele şi condimentele într-o cantitate medie de apă la foc mic, periodic se îndepărtează spuma. Se fierbe pînă carnea se îndepărtează de os, fără să se adauge apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, se adaugă usturoiul pisat şi bulionul de carne strecurat, obținîndu-se o masă concentrată semilichidă.

Prepararea omletei: Oule bătute se amestecă cu lapte, se adaugă sare, se prăjeşte omleta fără capac astfel, ca sa se obţină o panglică subţire. Pe o peliculă alimentară sau o bucată de pînză umedă se pune omleta, deasupra masa de saltison, se rulează ca să se obţină o baghetă, marginile se fixează şi se lasă să se răcească sub o greutate uşoară în frigider.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Otaci

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Citeşte mai departe