Filtru pe categorii
  • views 18004 Vizualizări
  • posts 0

Carne coaptă cu prune uscate

Ingrediente:

•    1 kg carne de porc de la piept,
•    1 1/2 linguri sare,
•    1 1/2 linguriţe piper negru măcinat,
•    6-8 prune sau caise uscate,
•    100 g slănină,
•    8-10 căţei de usturoi.

Mod de preparare:

Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare şi piper, se amestecă şi se formează nişte cilindre cu grosimea de 1 cm, care apoi se refrigerează în congelator.

Prunele se curăţă de sîmburi. În carne se fac de-a lungul cîteva incizii cu un ac de bucătărie sau cu un cuţit îngust. În ele se pun cilindrele din slănină cu usturoi şi prunele (sau caisele). Se presară cu sare şi piper şi se coc în cuptor pînă sînt gata la o temperatura de 160-180°C. Din cînd în cînd se stropeşte carnea cu sucul pe care-l lasă friptura. Cînd se răceşte, carnea se taie felii şi se serveşte cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul Turcului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
682 locuitori

Vadul Turcului este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molochişul Mic și Vadul Turcului. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Vadul Turcului alcătuia 682 de oameni în anul 2012. Satul Vadul Turcului a fost menționat documentar în anul 1769.

Citeşte mai departe