Filtru pe categorii
  • views 27259 Vizualizări
  • posts 0

Gustare cu brînză de oi şi usturoi

Ingrediente:

•    2 pahare de brnîză de oi rasă nesărată,
•    70 g de unt,
•    2 linguri de nuci măcinate,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    3 linguri de verdeaţă tăiată mărunt,
•    1 lingură de paprica măcinată.
 
Mod de preparare:

Răciţi untul, daţi-l prin răzătoare măşcată, adăugaţi brînza de oi, nucile, usturoiul mărunţit, amestecaţi bine. Formaţi nişte gogoşi mici. Jumătate din ele treceţi-le prin verdeaţă tăiată mărunt, iar cealaltă jumătate prin praf de paprica. Garnisiţi la dorinţă cu legume pentru contrast (roşii, ridichi roşii, castraveţi şi verdeaţă).

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Veveriţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
194 locuitori

Veveriţa este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Satul Veveriţa este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Ungheni şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 194 de oameni. Satul Veveriţa a fost întemeiat în anul 1925.

Citeşte mai departe