Filtru pe categorii
  • views 30045 Vizualizări
  • posts 0

Gustare cu brînză de oi şi usturoi

Ingrediente:

•    2 pahare de brnîză de oi rasă nesărată,
•    70 g de unt,
•    2 linguri de nuci măcinate,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    3 linguri de verdeaţă tăiată mărunt,
•    1 lingură de paprica măcinată.
 
Mod de preparare:

Răciţi untul, daţi-l prin răzătoare măşcată, adăugaţi brînza de oi, nucile, usturoiul mărunţit, amestecaţi bine. Formaţi nişte gogoşi mici. Jumătate din ele treceţi-le prin verdeaţă tăiată mărunt, iar cealaltă jumătate prin praf de paprica. Garnisiţi la dorinţă cu legume pentru contrast (roşii, ridichi roşii, castraveţi şi verdeaţă).

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ratuş

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
919 locuitori

Ratuş este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Noi, Zăicani, Zăicanii Noi, Ratuş și Mîndra. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 79 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 919 oameni. Satul Ratuș a fost înființat în anul 1908.

Citeşte mai departe