Filtru pe categorii
  • views 19857 Vizualizări
  • posts 0

Roşii umplute cu ciuperci

Ingrediente:

•    8 roşii tari,
•    sare.

Pentru umplutură:
•    6 ciuperci,
•    2 cepe,
•    2 ouă,
•    1 lingură de brânză de oi nesărată sau de brînză cu cheag tare (la dorinţă),
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată mărunt,
•    1 lingură de ceapă tocată mărunt.  

Mod de preparare:

Tăiaţi „capacul” roșiilor, înlăturaţi pulpa şi seminţele cu linguriţa, umpleţi-o cu umplutură.

Prepararea umpluturii: Fierbeţi ciupercile, tăiaţi-le pai, prăjiţi-le cu ceapă, adăugaţi ouăle fierte, sarea, piperul măcinat, verdeaţa, brînza de oi, amestecaţi totul. Înainte de a servi presăraţi cu ceapă verde.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Suvorovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Citeşte mai departe