Filtru pe categorii
  • views 17372 Vizualizări
  • posts 0

Roşii umplute cu ciuperci

Ingrediente:

•    8 roşii tari,
•    sare.

Pentru umplutură:
•    6 ciuperci,
•    2 cepe,
•    2 ouă,
•    1 lingură de brânză de oi nesărată sau de brînză cu cheag tare (la dorinţă),
•    2 linguri de unt,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată mărunt,
•    1 lingură de ceapă tocată mărunt.  

Mod de preparare:

Tăiaţi „capacul” roșiilor, înlăturaţi pulpa şi seminţele cu linguriţa, umpleţi-o cu umplutură.

Prepararea umpluturii: Fierbeţi ciupercile, tăiaţi-le pai, prăjiţi-le cu ceapă, adăugaţi ouăle fierte, sarea, piperul măcinat, verdeaţa, brînza de oi, amestecaţi totul. Înainte de a servi presăraţi cu ceapă verde.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Troiţcoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1242 locuitori

Troiţcoe este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Troiţcoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cimișlia și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1242 de oameni. Satul Troițcoe a fost menționat documentar în anul 1830.

Citeşte mai departe