Filtru pe categorii
  • views 11697 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de vinete și ardei grași copți

Ingrediente:

•    2 vinete,
•    3 roşii,
•    1 ceapă,
•    2 ardei graşi sau gogoşari,
•    3 linguri ulei,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel).

Mod de preparare:

Vinetele se coc în cuptor, se curăţă de coajă şi codiţă, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe, se coc, se curăţă de coajă, se taie mărunt. Legumele se amestecă, se adaugă sare, ceapă mărunţită, usturoi pisat, ulei, verdeaţă, toate se amestecă şi se bat bine. După dorinţă se pot aranja în coşuleţe din roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnogorca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Citeşte mai departe