Filtru pe categorii
  • views 11983 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de vinete și ardei grași copți

Ingrediente:

•    2 vinete,
•    3 roşii,
•    1 ceapă,
•    2 ardei graşi sau gogoşari,
•    3 linguri ulei,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel).

Mod de preparare:

Vinetele se coc în cuptor, se curăţă de coajă şi codiţă, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe, se coc, se curăţă de coajă, se taie mărunt. Legumele se amestecă, se adaugă sare, ceapă mărunţită, usturoi pisat, ulei, verdeaţă, toate se amestecă şi se bat bine. După dorinţă se pot aranja în coşuleţe din roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lencăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
898 locuitori

Lencăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lencăuți și Verejeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ocnița și la 221 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Satul Lencăuți a fost atestat documentar în anul 1628.

Citeşte mai departe