Filtru pe categorii
  • views 15830 Vizualizări
  • posts 0

Tocătură de vinete și ardei grași copți

Ingrediente:

•    2 vinete,
•    3 roşii,
•    1 ceapă,
•    2 ardei graşi sau gogoşari,
•    3 linguri ulei,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel).

Mod de preparare:

Vinetele se coc în cuptor, se curăţă de coajă şi codiţă, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe, se coc, se curăţă de coajă, se taie mărunt. Legumele se amestecă, se adaugă sare, ceapă mărunţită, usturoi pisat, ulei, verdeaţă, toate se amestecă şi se bat bine. După dorinţă se pot aranja în coşuleţe din roşii.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Salcia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
382 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Orehovca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 382 oameni. Satul Salcia a fost menționat documentar în anul 1880.

Citeşte mai departe