Ardei graşi ca acasă
Ingrediente:
• 8 ardei de mărime medie,
• 1 lingură pătrunjel şi mărar tăiat.
Pentru sos:
• 2-3 roşii,
• 2 cepe medii,
• 2 linguri de ulei,
• 1 morcov,
• 3-4 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeiul se prepară ca în reţeta „Ardei dulce umplut”, se pune pe o farfurie în formă de evantai. La mijloc se pune sosul.
Prepararea sosului: Ceapa şi morcovul se taie fidea, se rumenesc. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare măşcată, se adaugă la celelalte legume. Se călesc timp de 5-7 minute. La sfîrşit se adaugă sare, piper negru, usturoiul strivit şi verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1772
- Populația:
- 539 locuitori
Buzduganii de Jos este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 539 de oameni. Satul Buzduganii de Jos a fost menționat documentar în anul 1772.