Filtru pe categorii
  • views 32997 Vizualizări
  • posts 0

Ardei umpluţi cu brînză

Ingrediente:

  • 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
  • 100 g unt,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
  • 10-15 măsline fără sâm­buri (la dorință),
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se taie partea de sus îm­preună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răceas­că. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.

Prepararea   umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de  a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lebedenco

Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Citeşte mai departe