08 octombrie 2010, 10:20 views 42105

Ardei umpluţi cu brînză

Ingrediente:

  • 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
  • 100 g unt,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
  • 10-15 măsline fără sâm­buri (la dorință),
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se taie partea de sus îm­preună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răceas­că. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.

Prepararea   umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de  a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.