Filtru pe categorii
  • views 35662 Vizualizări
  • posts 0

Ruladă de scrumbie umplută cu legume

Ingrediene:

•    2 scrumbii,
•    1 pahar cu lapte,
•    8 măsline,
•    ¼ lămîie,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    2 morcovi,
•    2 cepe,
•    2 linguri ulei,
•    1 linguriţă oţet,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
 
Mod de preparare:

Fileul de scrumbie se pune pe 2-3 ore la înmuiat în lapte, se taie felii de 6-8 mm grosime, în care se pune umplutura şi se rulează, se pun în salatieră, se garnisesc cu pătrunjel, măsline şi rondele de lămîie.

Prepararea umpluturii: Morcovii se taie fidea, ceapa – semiinele. Ceapa se prăjeşte în ulei, se adaugă morcovul. Continuînd prăjirea, se toarnă oţetul, se pune piper şi foi de dafin şi se fierbe înăbuşit pînă este gata. Cînd se răceşte, se adaugă verdeaţa şi se amestecă.

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vadul Turcului

Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
682 locuitori

Vadul Turcului este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Molochişul Mic și Vadul Turcului. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Vadul Turcului alcătuia 682 de oameni în anul 2012. Satul Vadul Turcului a fost menționat documentar în anul 1769.

Citeşte mai departe