Filtru pe categorii
  • views 18704 Vizualizări
  • posts 0

Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscate

Ingrediente:

•    6-8 gogoşari,
•    1 lingură caşcaval ras,
•    1 lingură maioneză,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    2 morcovi,
•    ½ pahar de porumb boabe conservat,
•    1 pahar prune uscate,
•    1 lingură caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    1 lingură ulei,
•    2 linguri smîntînă,
•    sare,
•    1 lingură mărar verde tăiat mărunt.

Pentru marinată:
•    2 linguri de oţet,
•    1 linguriţă de zăhar,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    frunză de mentă (la dorință),
•    sare.

Mod de preparare:

Se înlătură partea de sus a gogoşarilor împreună cu pedunculul şi seminţele, se spală de seminţe, gogoşarii se fierb timp de 2-3 minute în marinată. Cînd se răcesc, se pune umplutura, se aşează pe o tavă, peste ei se toarnă maioneză, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovul se dă prin răzătoare măşcată, apoi se rumeneşte. Prunele se opăresc, se curăţă de sîmburi şi se taie feliuţe. Se amestecă morcovul, porumbul, prunele, mărarul, sarea, caşcavalul şi smîntînă.

Prepararea marinatei: În 0,5 l de apă se adaugă sare, zahăr, frunză de dafin, mintă, piper şi se fierbe circa 3-5 minute, apoi se toarnă oţet şi se aduce marinata pînă la fierbere.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnaia Gorca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
5940 locuitori

Crasnaia Gorca este un sat din cadrul comunei Delacău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Grigoriopol și la 62 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnaia Gorca alcătuia 5940 de oameni în anul 2005. Satul Crasnaia Gorca a fost menționat documentar în anul 1870.

Citeşte mai departe