Filtru pe categorii
  • views 35631 Vizualizări
  • posts 0

Răcituri asortate

Ingrediente:

•    1 buc. de rasol de porc,
•    0,5 găină de casă,
•    1 limbă nu prea mare de vită,
•    2 morcovi,
•    1-2 cepe,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    sare,
•    piper negru,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    8 pahare de apă,
•    1 lingură de gelatină.

Mod de preparare:

Prelucraţi rasolul de porc, tăiaţi-l, spălaţi-l, la fel procedaţi şi cu găina, ceapa, legumele curăţaţi-le şi tăiaţi-le măşcat. (Ceapa şi morcovul le puteţi coace înainte de a le pune la fiert). Turnaţi peste carne apă sărată rece, adăugaţi piperul negru boabe şi fierbeți la foc încet timp de 2,5-4 ore, în dependenţă de cît de tînără e carnea. Nu adăugaţi apă în timpul fierberii. Fierbeţi limba în apa sărată separat de cealaltă carne pînă e gata. Pe parcursul fierberii scoateţi spuma şi grăsimea, fierbeţi rasolul de porc şi carnea de găină pînă cînd carnea se desprinde de oase. Scoateţi carnea din bulion, adăugaţi usturoiul mărunţit, strecuraţi bulionul, adăugaţi gelatina pe care aţi pus-o în prealabil la înmuiat, dizolvaţi-o şi aduceţi bulionul pînă la fierbere. Scoateţi carnea de găină de pe oase, puneţi-o de-o parte, scoateţi macra strat de pe rasolul de porc, faceţi-o ruladă, înveliţi-o în folie de aluminiu şi răciți-o sub o presă nu prea mare. Limba de vită fiartă curăţaţi-o. Fileul de găină, rulada din rasol şi limba tăiaţi-o felii, aranjaţi-o într-o farfurie, ornaţi-o cu legume, verdeaţă, ouă fierte etc. şi puneţi-o la rece ca să se prindă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Atlantida”
bucătar-şef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţipala

Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Citeşte mai departe