Filtru pe categorii
  • views 32776 Vizualizări
  • posts 0

Ruladă de muşchi de vită cu prune uscate

Ingrediente:

  • muşchi de vită 500-600 g,
  • 10-12 prune uscate,
  • 20 g gelatină praf,
  • sare,
  • piper negru măcinat

Pentru bulion:

  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
  • sare,
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Muşchiul se curăţă de membrane, se taie în două straturi, însă nu până la capăt, astfel că să se desfacă în formă de carte, se bate printr-o peliculă alimentară până la  0,5 cm grosime, se sărează, se piperează, se presară cu gelatina. Prunele uscate se spală (dacă sunt prea uscate, se înmoaie în uncrop), se îndepărtează sâmburii, se pun pe carne la o margine, se formează rulada, se leagă cu o sfoară, se fierbe  într-o cantitate mică de bulion. După ce rulada este gata, se lasă să se răcească sub greutate.  

Înainte de a se servi, se îndepărtează sfoara, rulada se taie felii. Se serveşte cu legume proaspete sau fructe marinate.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Spicoasa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
252 locuitori

Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.

Citeşte mai departe