Filtru pe categorii
  • views 29883 Vizualizări
  • posts 0

Ruladă de muşchi de vită cu prune uscate

Ingrediente:

  • muşchi de vită 500-600 g,
  • 10-12 prune uscate,
  • 20 g gelatină praf,
  • sare,
  • piper negru măcinat

Pentru bulion:

  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
  • sare,
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Muşchiul se curăţă de membrane, se taie în două straturi, însă nu până la capăt, astfel că să se desfacă în formă de carte, se bate printr-o peliculă alimentară până la  0,5 cm grosime, se sărează, se piperează, se presară cu gelatina. Prunele uscate se spală (dacă sunt prea uscate, se înmoaie în uncrop), se îndepărtează sâmburii, se pun pe carne la o margine, se formează rulada, se leagă cu o sfoară, se fierbe  într-o cantitate mică de bulion. După ce rulada este gata, se lasă să se răcească sub greutate.  

Înainte de a se servi, se îndepărtează sfoara, rulada se taie felii. Se serveşte cu legume proaspete sau fructe marinate.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Prisaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
88 locuitori

Prisaca este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Prisaca a fost menționat documentar în anul 1895.

Citeşte mai departe