Filtru pe categorii
  • views 18589 Vizualizări
  • posts 0

Ruladă cu brînză de vaci

Ingrediente:

•    250 g de brînză de vaci,
•    100 г de unt,
•    2-3  linguri de nuci măcinate,
•    6-8 căţei de usturoi,
•    ½ lămîie,
•    sare,
•    piper măcinat,
•    4 linguri de mărar tocat mărunt,
•    ½ de ardei dulce (de dorit de culoare roşie).  

Mod de preparare:

Prima variantă: Adăugaţi la brînză untul moale, usturoiul mărunţit. Amestecaţi, adăugați suc de lămîie şi bateţi pînă la formarea unei mase uniforme. Puneţi masa cu grosimea de circa 1-1 ½  cm pe pelicula alimentară în formă de dreptunghi. Presărați cu nucile măcinate, uscate în prealabil. Formaţi o ruladă şi răciţi-o. Înainte de a o servi tăiaţi-o felii.

Varianta a doua: Treceţi brînza de vaci prin sită, adăugaţi untul moale, nucile, usturoiul mărunţit, sarea, piperul.  Amestecaţi cu mixerul, adăugaţi şi sucul de lămîie, continuaţi să amestecaţi pînă la formarea unei mase uniforme. Puneţi masa cu grosimea de circa 1-1 ½  cm  pe pelicula alimentară în formă de dreptunghi. Presărați cu verdeaţă şi ardei roşu tocate mărunt. Formaţi o ruladă şi răciţi-o. Înainte de a o servi tăiaţi-o felii.

Recomandări:
E o gustare, ce poate fi servită la roşii şi castraveţi proaspeţi.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Schinoasa

Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Citeşte mai departe