Filtru pe categorii
  • views 14766 Vizualizări
  • posts 0

Castraveţi cu salată verde şi brînză

Ingrediente:

  • 2 castraveţi,
  • 150 g foi de salată verde,
  • 100 g ceapă verde,
  • 2 linguri de brînză rasă,
  • 1 ou,
  • 1 linguriţă,
  • 3 linguri de maioneză,
  • 2 linguri de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel).

 Mod de preparare:

Tăiaţi castraveţii fidea, adăugați ceapa tocată mărunt, foile de salată mărunţite, feliile de ou fiert, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. Stropiţi totul cu suc de lămîie, săraţi, amestecaţi totul. Puneţi salata pe farfurie moviliţă, condimentaţi cu maioneză, presăraţi cu brînză rasă, decoraţi cu verdeaţă de pătrunjel.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Most”
bucătar-şef Ciobanu Larisa
or. Сhişinău, str. Arborilor, 17/1
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Peresecina

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Citeşte mai departe