Filtru pe categorii
  • views 25215 Vizualizări
  • posts 0

Vinete tocate

Ingrediente:

  • 2 vinete,
  • 2 roşii, 
  • 1 ceapă,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură mărar și pătrunjel tăiat.

Mod de preparare:

Vinetele se coc la cuptor sau grătar, se curăţă de coajă şi peduncul, sucul se scurge. Mie­zul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, se adaugă ceapa prăjită, roşiile, date prin răzătoare, sarea şi se înăbuşă la foc mic timp de 20-25 minute, apoi se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă şi se bat bine. Înainte de a se servi, se presară cu mărar.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Florii

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Citeşte mai departe