Vinete umplute cu ciuperci
Ingrediente:
- 4 vinete,
- 4 linguri brînză dată prin răzătoare,
- 3 linguri ulei,
- 2 linguri de unt topit.
Pentru umplutură:
- 6 ardei dulci,
- 5 ciuperci,
- 1 ceapă,
- 2 roşii,
- 4 linguri de brînză,
- 3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Vinetele se taie felii cu 5-6 cm grosime, cu o linguriţă se scoate o parte din miez şi se pune deoparte. Vinetele se prăjesc în ulei, se umplu cu masa obţinută, se pun pe tava, se presară cu brînză, se stropesc cu untul topit şi se coc în cuptor pînă la obţinerea unei cruste rumene.
Vinetele umplute pot fi servite şi reci şi calde.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, roşiile se opăresc şi se curăţă de coajă. Se curăţă ardeii şi ceapa. Legumele se taie mărunt, roşiile se dau prin răzătoare, totul se amestecă şi se căleşte, se adaugă brînză, ţelină, usturoiul pisat, sare, piper negru şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1924
- Populația:
- 230 locuitori
Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.