Filtru pe categorii
  • views 49402 Vizualizări
  • posts 0

Borş de tărîţe

Ingrediente:

•    2 kg tărîţe de grîu,
•    cîteva frunze sau crenguţe de vişin,
•    12 l apă.
 
Mod de preparare:

Tărîțele se înmoaie mai întîi în apă rece, apoi în uncrop, se adaugă frunzele de vişin şi apoi huştele, în cazul în care nu dispuneţi de huşte puteţi înlocui cu 2 felii de pîine acră de secară şi 1 lingură de zahăr. Se acoperă cu un capac sau cu un şerveţel de pînză şi se pun la cald pentru 24 ore. După aceasta borşul acru se strecoară şi se pune la rece, iar în masa rămasă se mai toarnă apă fiartă şi se pune iar la cald. Borşul acru se prepară în vase de stejar sau lut.


Preparat culinar pregătit la restaurantul „Kvint Palace”
bucătar-şef Bostănică Angela
or. Chișinău, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Neculăieuca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
1223 locuitori

Neculăieuca este un sat şi comună din raionul Orhei. Neculăieuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1223 de oameni. Satul Neculăieuca a fost menționat documentar în anul 1811.

Citeşte mai departe