Filtru pe categorii
  • views 51051 Vizualizări
  • posts 0

Borş de tărîţe

Ingrediente:

•    2 kg tărîţe de grîu,
•    cîteva frunze sau crenguţe de vişin,
•    12 l apă.
 
Mod de preparare:

Tărîțele se înmoaie mai întîi în apă rece, apoi în uncrop, se adaugă frunzele de vişin şi apoi huştele, în cazul în care nu dispuneţi de huşte puteţi înlocui cu 2 felii de pîine acră de secară şi 1 lingură de zahăr. Se acoperă cu un capac sau cu un şerveţel de pînză şi se pun la cald pentru 24 ore. După aceasta borşul acru se strecoară şi se pune la rece, iar în masa rămasă se mai toarnă apă fiartă şi se pune iar la cald. Borşul acru se prepară în vase de stejar sau lut.


Preparat culinar pregătit la restaurantul „Kvint Palace”
bucătar-şef Bostănică Angela
or. Chișinău, str. Alba Iulia, 190/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dobrogea Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
528 locuitori

Dobrogea Nouă este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 32 km de orașul Sîngerei și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 528 de oameni. Satul Dobrogea Nouă a fost întemeiat în anul 1927.

Citeşte mai departe