Filtru pe categorii
  • views 34388 Vizualizări
  • posts 0

Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasă

Ingrediente:

•    8-10 ardei graşi,
•    1 lingură ulei,
•    1 lingură ceapă verde tăiată mărunt,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    ½ căpăţînă de varză,
•    2 morcovi,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 cepe,
•    2 mere,
•    1/3 pahar ulei,
•    1 lingură sare,
•    3 linguri mărar,
•    pătrunjel verde tăiat mărunt.

Mod de preparare:

Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, ceapa se taie pai, se rumenesc. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare. Se adaugă merele tăiate felioare, legumele prăjite, verdeaţa. Se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andriașevca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Citeşte mai departe