Filtru pe categorii
  • views 15477 Vizualizări
  • posts 0

Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscate

Ingrediente:

•    6-8 gogoşari,
•    1 lingură caşcaval ras,
•    1 lingură maioneză,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    2 morcovi,
•    ½ pahar de porumb boabe conservat,
•    1 pahar prune uscate,
•    1 lingură caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    1 lingură ulei,
•    2 linguri smîntînă,
•    sare,
•    1 lingură mărar verde tăiat mărunt.

Pentru marinată:
•    2 linguri de oţet,
•    1 linguriţă de zăhar,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    frunză de mentă (la dorință),
•    sare.

Mod de preparare:

Se înlătură partea de sus a gogoşarilor împreună cu pedunculul şi seminţele, se spală de seminţe, gogoşarii se fierb timp de 2-3 minute în marinată. Cînd se răcesc, se pune umplutura, se aşează pe o tavă, peste ei se toarnă maioneză, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, se garnisesc cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovul se dă prin răzătoare măşcată, apoi se rumeneşte. Prunele se opăresc, se curăţă de sîmburi şi se taie feliuţe. Se amestecă morcovul, porumbul, prunele, mărarul, sarea, caşcavalul şi smîntînă.

Prepararea marinatei: În 0,5 l de apă se adaugă sare, zahăr, frunză de dafin, mintă, piper şi se fierbe circa 3-5 minute, apoi se toarnă oţet şi se aduce marinata pînă la fierbere.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sîrbeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Citeşte mai departe