08 octombrie 2010, 12:43 views 32714

Salată din fasole păstăi cu legume

Ingrediente:

•    500 g fasole păstăi,
•    2 roşii,
•    1 castravete,
•    2 linguri ulei,
•    1 lingură oţet,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură mărar verde tăiat,
•    frunze de salată verde.
 
Mod de preparare:

Fasolele păstăi se curăţă de codiţe şi aţe şi se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se taie. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie. Salata şi castravetele se mărunţesc. Legumele se amestecă, se adaugă mărar, sare, piper, usturoi pisat, se toarnă oţet şi ulei, se amestecă. Puneţi pe farfurie frunzele de salată, puneţi legumele moviliţă, garnisiţi-le cu feliuţe de roşii.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.