Filtru pe categorii
  • 2011
  • page views Vizualizări

Bucate tradiţionale

Sarmale

Teritoriul ţării noastre a fost de milenii o zonă agrară şi de creştere a animalelor, fapt care a determinat modul de alimentaţie a băștinașilor.

Pentru bucătăria tradiţională a moldovenilor sînt caracteristice bucatele din produsele de bază: cerealiere, animaliere, legumicole, produsele sezoniere, pomicole, viticole, ocazionale etc., iar metodele de preparare sînt: frigerea, fierberea, prăjirea, coacerea. Aceste metode de pregătire a bucatelor s-au păstrat de-a lungul secolelor şi au creat specificul tradiţional local al alimentaţiei băştinaşilor, cunoscute şi de alte popoare de pe întreg arealul Carpato-danubian.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ulmul Mic

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Citeşte mai departe