Filtru pe categorii
  • 2011
  • page views Vizualizări

Bucate tradiţionale

Sarmale

Teritoriul ţării noastre a fost de milenii o zonă agrară şi de creştere a animalelor, fapt care a determinat modul de alimentaţie a băștinașilor.

Pentru bucătăria tradiţională a moldovenilor sînt caracteristice bucatele din produsele de bază: cerealiere, animaliere, legumicole, produsele sezoniere, pomicole, viticole, ocazionale etc., iar metodele de preparare sînt: frigerea, fierberea, prăjirea, coacerea. Aceste metode de pregătire a bucatelor s-au păstrat de-a lungul secolelor şi au creat specificul tradiţional local al alimentaţiei băştinaşilor, cunoscute şi de alte popoare de pe întreg arealul Carpato-danubian.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Octeabriscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
788 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Țambula, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 788 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat în anul 1964.

Citeşte mai departe