Filtru pe categorii
  • 2011
  • page views Vizualizări

Bucate tradiţionale

Sarmale

Teritoriul ţării noastre a fost de milenii o zonă agrară şi de creştere a animalelor, fapt care a determinat modul de alimentaţie a băștinașilor.

Pentru bucătăria tradiţională a moldovenilor sînt caracteristice bucatele din produsele de bază: cerealiere, animaliere, legumicole, produsele sezoniere, pomicole, viticole, ocazionale etc., iar metodele de preparare sînt: frigerea, fierberea, prăjirea, coacerea. Aceste metode de pregătire a bucatelor s-au păstrat de-a lungul secolelor şi au creat specificul tradiţional local al alimentaţiei băştinaşilor, cunoscute şi de alte popoare de pe întreg arealul Carpato-danubian.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cot

Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
397 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Climăuţii de Jos, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Cot se află la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni. A fost atestat documentar în 1772.

Citeşte mai departe