• 2011
  • page views Views

Traditional Dishes

Sarmale

For thousands of years people of our country practiced agriculture and animal breeding, which determined the nature of their nutrition.

Inherent to the traditional Moldavian cuisine are dishes from cereals, vegetables, fruits, meat and dairy products, poultry, seasonal produce, products of food gathering, etc. The main methods of cooking are roasting, boiling, stewing and baking. Having already absorbed cooking features of other Carpathian-Danube region’s nations, the local cuisine became individual due to the preservation of its old cooking recipes.

Settlements of Moldova and Diaspora

Chetroşica Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
817 locuitori

Chetroşica Veche este un sat în componenţa oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de 2,5 kilometri pătraţi şi este situat la o distanţă de 10 km de oraşul Edineţ, la 4 km de  staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 817 oameni. Prima atestare documentară a satului Chetroşica Veche (cu numele Piatra) datează din anul 1431.

Read more