Filtru pe categorii
  • views 14528 Vizualizări
  • posts 0

Vinegretă cu scrumbie şi porumb

Ingrediente:

  • ½ sfeclă,
  • ½ pahar porumb conservat,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • 2 castraveţi muraţi,
  • 1 scrumbie,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 8-10 măsline.

Mod de preparare:

Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porum­bul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adau­gă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buciuşca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Citeşte mai departe