Filtru pe categorii
  • views 33039 Vizualizări
  • posts 0

Saltison (varianta 2)

Necesită anumită experienţă şi pricepere la gătit, însă arată mult mai atractiv.

Ingrediente:

  • picior de porc (1-1,5 кг),
  • 2 cepe,
  • 1-2 morcovi,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • sare.  

Pentru omletă:

  • 1 ou,
  • 0,5 pahar de lapte,
  • sare.

Mod de preparare:

Piciorul de porc se fierbe împreună cu legumele şi condimentele într-o cantitate medie de apă la foc mic, periodic se îndepărtează spuma. Se fierbe pînă carnea se îndepărtează de os, fără să se adauge apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, se adaugă usturoiul pisat şi bulionul de carne strecurat, obținîndu-se o masă concentrată semilichidă.

Prepararea omletei: Oule bătute se amestecă cu lapte, se adaugă sare, se prăjeşte omleta fără capac astfel, ca sa se obţină o panglică subţire. Pe o peliculă alimentară sau o bucată de pînză umedă se pune omleta, deasupra masa de saltison, se rulează ca să se obţină o baghetă, marginile se fixează şi se lasă să se răcească sub o greutate uşoară în frigider.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

Localităţile Moldovei şi diasporei

Chişinău

Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Citeşte mai departe