Filtru pe categorii
  • views 32649 Vizualizări
  • posts 0

Ardei umpluţi cu brînză

Ingrediente:

  • 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
  • 100 g unt,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
  • 10-15 măsline fără sâm­buri (la dorință),
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se taie partea de sus îm­preună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răceas­că. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.

Prepararea   umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de  a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rumeanţev

Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
457 locuitori

Rumeanţev este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Rumeanțev a fost menționat documentar în anul 1878.

Citeşte mai departe