Tocătură de vinete și ardei grași copți
Ingrediente:
• 2 vinete,
• 3 roşii,
• 1 ceapă,
• 2 ardei graşi sau gogoşari,
• 3 linguri ulei,
• 2 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel).
Mod de preparare:
Vinetele se coc în cuptor, se curăţă de coajă şi codiţă, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, roşiile se opăresc, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe, se coc, se curăţă de coajă, se taie mărunt. Legumele se amestecă, se adaugă sare, ceapă mărunţită, usturoi pisat, ulei, verdeaţă, toate se amestecă şi se bat bine. După dorinţă se pot aranja în coşuleţe din roşii.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucatar-sef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1767
- Populația:
- 2612 locuitori
Ursoaia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ursoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2612 oameni. Satul Ursoaia a fost menționat documentar în anul 1767.