Tocătură de ciuperci
Ingrediente:
- 700 g ciuperci,
- 4 cepe,
- ½ pahar ulei,
- 1 linguriţă zeamă de lămîie,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lămîie, usturoi pisat.
Tocătura e mai gustoasă, dacă se folosesc ciuperci proaspete de 2-3 feluri.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraş
- Prima atestare:
- 1499
- Populația:
- 2247 locuitori
Costeşti este un oraş în raionul Rîşcani, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord-vest a republicii, pe malul rîurilor Prut şi Ciuhur oraşul Costeşti este situat la o distanţă de 243 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 2247 de locuitori. Prima atestare documentară a satului Costeşti datează din anul 1499.